Allt kommer att bli bra

skylt: Allt kommer att bli bra
Foto: Robert Birming

"Allt kommer att bli bra" - skylten med det budskapet satt hos en av dagens kunder. En mening, fem ord. Mer än så behövs inte.

Det enkla men insiktsfulla budskapet kan göra all skillnad i världen när vi står inför livets utmaningar. Att verkligen ta till oss av de orden och den sanningen, kan vända "allt är kört" till "det här grejar jag".

Då och då upplever vi jobbigheter i livet, det går inte att komma ifrån. De varierar i omfattning och längd. Vissa gånger kan vi snabbt borsta bort det, andra gånger känns det så jävligt att vi vill ta till borsten för att dämpa smärtan.

Oavsett hur pass ansträngande perioder vi går igenom, så kommer det förr eller senare passera...eller åtminstone bli hanterbart. Precis som i den persiska gamla berättelsen om sultanen som får en ring med inskriptionen "Även detta kommer att gå över".

Det kan vara riktigt svårt att fullt ut anamma den sanningen när vi är mitt i skiten och allt verkar mörkt. Men övning ger som bekant färdighet. Genom att dra igång ledmotivet "Allt kommer att bli bra" i mindre utmanande situationer, så övar vi också upp oss i att lättare väcka liv i den melodin även i jobbigare situationer.

Det är såklart ingen mirakelkur som i ett svep blåser bort alla problem och blåser liv i ett skönsjungande lyckorus. Men det hjälper, om än litegrann.

En sak är säker - även om det känns som det inte förändrar någonting över huvud taget, så är det bättre än det onödiga extra lidande vi genererar genom att älta våra problem om och om igen.

En sak i taget. Allt kommer att bli bra. Var så säker.