Bloggandets baksida

MacBook och cappuciono
Foto: Sincerely Media

Börjar känna mig alltmer kluven till bloggandet. Jag tycker det är bra med den extra lilla "kvalitetsstämpeln" det innebär att blogga istället för att skriva dagbok. Det är alltså inte där skon klämmer.

Det som gör mig tveksam är att jag känner att det börjar krypa på ett strategiskt förhållande till skrivandet. Inget fel i det, absolut inne. Men jag vill inte ha det så – inte för tillfället i varje fall. Jag vill bara skriva och skriva och skriva utan att tänka på vad som är ett "smart drag" eller inte.

Börjar inse att det till stor del förmodligen är därför jag söker mig till enkla plattformar med få möjligheter. Visserligen gillar jag minimalism vad det gäller det mesta i livet, så det kanske är en kombination av avskalat och funktionsfattigt när det kommer till bloggandet.

Så, då är ju frågan varför jag känner så? Det går ju utmärkt för de flesta (gissar jag) att kombinera innerligt skrivande med en strategisk plan. Eller?

För min del tror jag att det till stor del handlar om att jag har ett förflutet som "webbentreprenör" och har även jobbat med digital marknadsföring. I dessa sammanhang har analys och strategi mer eller mindre alltid varit en självklarhet.

Dessutom var en stor del av den tiden en jobbig period i mitt liv, vilket kanske omedvetet gör sig påmint på ett plan. Jag vet inte, jag tänker högt och skriver och leker psykolog med mig själv.

Jaja, ville bara skriva av mig. Får se vad det landar i...