Dagens väderprognos

Meditationslunden, Skogskyrkogården
Foto: Robert Birming

Inte sugen på att skriva. Kanske är vädret.

Lätt att inspirationen tryter när solen lyser med sin frånvaro. Men något skrivet är bättre än inget - och nu efter dessa ord börjar molnen faktiskt lätta.

Det är inte bara vädret som kan få peppen att pysa. Miljöer och relationer kan förvandla solsken till storm. Men de kan också göra underverk för att skingra våra orosmoln.

Som med det mesta i livet går det inte att dra allt över en kam. Men det är lätt att tänka så. Ett arbete = lyckligt lottad. En relation = vilken tur.

Men alla bekantskaper och miljöer är inte tipp-topp, hur gärna vi än kanske vill att de ska vara det. Bra att stämma av med den inre kompassen emellanåt.

Om något skaver får vi försöka rätta till det. Ofta handlar det bara om missförstånd eller otydlig kommunikation. En samtal i klarspråk kan bli en väckarklocka för alla inblandade.

Andra gånger går det helt enkelt inte att ändra på saker och ting. Då får vi helt krasst överväga om det är värt att klamra sig kvar eller om det kanske är dags att vandra en annan väg.

Och ibland är vi fast där vi är, åtminstone för stunden. Då finns det inte mycket annat att göra än att acceptera läget. Eller, i och för sig, det går ju att gå omkring och känna sig bitter, sur och förbannad - men det lär inte göra saker och ting bättre.

Sommar vind, som en hind
Ta mig med, gör mig lycklig
Ge mig solen