Delad glädje är dubbel glädje

Händer bildar hjärta
Foto: Tim Marshall

Jag älskar att dela med mig av sånt jag gillar. Det kan vara en låt, en film eller en intervju med en intressant person.

Hur jag gör det spelar ingen roll. Det kan till exempel vara något som omnämns i en text jag publicerar. Det spelar heller ingen roll om jag aldrig någonsin får reda på om det nått någon annan överhuvudtaget.

Det är bara själva känslan av att ha spridit något som ligger mig varmt om hjärtat. Det känns tillfredsställande att veta att möjligheten finns att den delade glädjen leder till dubbel glädje.

Som ett led i den filosofin har jag dragit igång en mikroblogg på birming.com - "en dagbok i text, bild och ljud". Tanken är att publicera musik, poddar, filmer med mera som jag nyligen sett och hört och gillar. Jag tänker mig också att jag postar kortare texter där och låter de längre texterna leva här på robertbirming.se.

Med tanke på hur det historiskt sett varit med mitt bloggande, är det på sin plats med en liten "disclaimer": Jag har ingen aning om vad det hela kommer att leda till i längden – eller om det ens kommer att fortsätta.

Kanske blir det att jag...

  • postar allt på mikrobloggen.
  • lägger ner den.
  • startar en tredje blogg.

Vem vet? Inte jag 😅