Föryngringskuren som fungerar - på riktigt

Hoppande tjej
Foto: Anthony Fomin

Vissa provar olika sätt för att se yngre ut - badar isvak, gnuggar sig med stenar, baddar öronsnibbarna med urin från hamstrar eller vad den senaste trenden nu är. Andra lägger sig under kniven i hopp om evig ungdom, vilket mest resulterar i ett utseende som ser åldrat ut på ett dyrt sätt.

När det gäller kroppen som helhet kan vi och bör vi sträva efter att hålla den uthållig, stark och flexibel. Men det kommer inte att hindra en åldrande kropp från att värka här och där - vanligtvis när vi är halvvägs genom dess livslängd.

Det är helt okej!

Receptet för att hålla sig ung

Det verkliga måttet på ålder är sinnestillståndet. Det är där "ung" kontra "gammal" verkligen lyser igenom. Om vi är gamla inombords, så spelar det ingen roll vilka yttre knep vi tar till för att försöka motbevisa det.

Så, hur förblir vi unga i hjärta och sinne?

Genom att fortsätta vara nyfikna. Genom att inte leva i det förflutna. Genom att ta till oss av och utforska den värld vi lever i här och nu.

  • Lyssna på ny musik.
  • Starta en blogg.
  • Prova en ny maträtt.
  • Se serien alla pratar om.
  • Visa intresse för nya trender.

För att ta några enkla snabba exempel.

På många sätt lever vi just nu i en tid där möjligheterna att hålla sig ung är bättre än någonsin - och då pratar jag inte om plastikoperationer. Jag syftar på internet.

Detta världsomspännande datornätverk möjliggör för oss att hålla koll och stilla vår nyfikenhet på ett sätt som historiskt saknar motstycke. Självklart ska vi inte sträva efter att helt och hållet försöka ersätta "verkliga upplevelser" med digitala. Men på rätt sätt i lagom balans är det ett vinnarrecept för att bevara barnasinnet.

Sluta aldrig vara nyfiken i en strut 🎉