Gå din egen väg

Promenerar
Foto: Jad Limcaco

Hemma hos Strage hör till en av få poddar jag prenumererar på. I avsnittet "Marie Bergman om klangmassage" berättar Marie bland annat om tiden efter att hon bestämt sig för att lämna gruppen Family Four och göra solokarriär.

Folk blev som galna! De var ju "den lyckliga familjen" och så här fick det helt enkelt inte gå till. Hon blev antastad på gatan och fick till och med ta emot hotelser.

Marie förklarar att det trots alla tråkigheter blev en viktig lärdom för henne. Hon säger:

Man kan aldrig göra alla nöjda. Går man sin egen väg i livet, så måste man räkna med att man gör människor besvikna. Man får ta det.

Så sant så! Det går aldrig att göra alla nöjda. Och om man ändå försöker sig på det, så kommer det förr eller senare sluta med att man själv blir rejält missnöjd.

Gör det du känner för! Rådfråga gärna, men låt din magkänsla vara den viktigaste ledsagaren. Andra kanske känner dig, men de känner inte till dig - de vet inte vilken låga som brinner inom dig för stunden. Ingen känner dig som du.

Prova dig fram. Lek och testa loss. Snubbla och res dig tusen gånger. Gör misstag och ta tillvara på lärdomarna. Ett halvt steg framåt är bättre än att stå still.

Gå din egen väg...

Med tanke på att den här texten inleddes med Family Four, vad passar bättre än att avsluta med en musikalisk "familjär" referens: Mama Cass och följande rader från låten Make Your Own Kind of Music:

But you gotta make your own kind of music
Sing your own special song
Make your own kind of music
Even if nobody else sings along